Tiszta Víz Túra - Víz Világnapja alkalmából

   Az együttérzés kifejezése hívta életre a

  „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”)

  nemzetközi akciót,
  melyhez 22km-es és 12km-es túrával csatlakozunk

  március 30-án.

  Tiszta Víz Túra a Víz Világnapja alkalmából

  Az együttérzés kifejezése hívta életre a „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”) nemzetközi akciót, melyhez 22km-es és 12km-es túrával csatlakozunk március 30-án.
  Felkeressük a 22km-es túrán a Tiszta-víz-forrást a Bakony legnagyobb forrását, mely a Bakony mélyén mindentől távol található. Bebarangoljuk a Séd-, Gella- és Fekete-séd-patakok vízgyűjtő területét ahol közel 100 forrás fakad. Érintünk rég elfelejtett tanyákat, malmokat. Célunk a figyelem felhívás, a közös élmény és együtt gondolkodás. A túrázók útravalónak kapnak egy palack bakonyi forrásvizet a Bakonykarszt Zrt. támogatásával. Túra végén szabadidős program (szalonnasütés) a célban a Holló és Bárány Vendégház melletti tisztáson. 47.14845° 17.736199° A vendégház környékén 2km-es forrástúra lehetőség ahol 15 forrás található a vendégház környékén. A forrásokat lehet körbejárni, megkóstolni. Csodaszép forrásvölgy pihenőhellyel, barlangi látnivalóval. A túrázók a rajtban a Bakonykarszt Zrt. támogatásával egy palack Bakonykincse forrásvizet kapnak útravalónak.
  Kedvcsináló videó: https://www.youtube.com/watch?v=gUU9fgutIyw
  Beszámoló a 2017-es túráról, videó: https://www.youtube.com/watch?v=zQX_S4PrYo4&t=4s&index=1&list=PLKvx2RL2fVzJ0B39pTru3Xx44T_Mof6hs

  A 22km távon A Tiszta Víz forrás után extra nehezen járható 2km szakaszra kell készülni vadregényes helyeken. Túrabot ajánlott! Akinek ez nehézség az a forrástól a megközelítés útvonalán vissza tud indulni és ki tudja hagyni a nehéz szakaszt.
  Az útvonal Natura 2000 fokozottan védett területen halad. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a szalaggal kijelölt útról sehol sem szabad letérni. Jelzett turistaút nincs a közelben. Térképet adunk. Tájoló ajánlott. Települések 5-10km-re vannak csak!
  Gépkocsi parkoltatás táblákat, segítők útbaigazítását kérjük követni! Kellemes túrát kívánunk!
  A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!
  Kérjük támogassa egyesületünket az ADÓ 1% felajánlásával! Adószámunk: 18650703-1-19

  Részvételi díj: 1000Ft

  nyugdíjas, MTSZ, Turista kártya kedvezményt biztosítunk
  Diákok részvétele a túrán ingyenes!

  Megközelítés


  Szállás lehetőség a helyszínen:

  vidéki stílusú vendégházban a Séd –források völgyében: Holló és Bárány Vendégház  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 70/638-6183 30/419-0365
  Igény esetén a rajtban a vendégházban meleg reggeli igényelhető!

  További információ és jelentkezés:

  www.hajag.hu FACEBOOK:HAJAG.HU
  https://tturak.hu/hikeOccasion/2153/details
  A túra a „Herend Zöld várossá fejlesztése” megnevezésű pályázathoz kapcsolódó infrastruktúrális, beruházás jellegű fejlesztéseket kiegészítő „soft” program keretében kerül megvalósítása.
  Partnereink: Herend Város Önkormányzata, Bakonyerdő Zrt, Bakonykarszt Zrt., Balaton Felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, Veszprém Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Osztálya, Holló és Bárány Vendégház, Hód Vadásztársaság, Hajag Vidéki Vadásztársaság
  A Föld édesvízkészlete nem kifogyhatatlan, körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében azonban nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmére is. Jelenünk és az utánunk érkező generációk sorsa múlhat azon, miképpen gazdálkodunk a Föld vízkészleteivel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk az élet egyik alapvető elemét.

  Elérhetőségek

  Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület

  Cím: 8440 Herend, Dózsa György utca 53.
  Telefon: +36-88/785-702
  E-mail: info@hajag.hu
  Egyesület elnöke: Bácskai Péter
  Adószámunk: 18650703-1-19
  Bankszámlaszámunk: 73600039-15304991
  Pénzintézet: B3 Takarék Takarékszövetkezet